videoblogger

hesten min

Har fått noen spørsmål om hva som skjedde med hesten min så jeg tenkte å bare fortelle litt om det.

Jeg begynte og ri Nubin, som han het, i september 2011. Jeg hjalp masse til med han og jeg likte han utrolig godt. Han var en hest som ikke likte å bli ridd med bitt så hun som eide han før meg, fikk hjelp av en dame til å innri han til halsring. Ja, vi red han med kun en ring rundt halsen. Jeg husker at når jeg hadde dårlig tid men jeg følte at jeg måtte ri, brukte jeg å børste han i full fart, slenge ringen rundt halsen og hjelmen på hodet også gikk jeg ut for å ri. Det var helt fantastisk og gallopere rundt og føle at jeg hadde kontrollen på et dyr som veide ca. 450 kg, kun ved hjelp av en halsring!

I slutten av Januar 2012 var det mye snakk fram og tilbake om jeg virkelig skulle få en egen hest. Hans gamle eier snakket veldig mye med mamma og jeg visste ikke hva det var de snakket om hele tiden så jeg ble utrolig rastløs. For nøyaktig ett år siden, faktsisk på klokkeslettet, fikk jeg min første hest. Jeg husker det som om det var i går, når jeg fikk en melding på telefonen min der det sto "gratulerer som hesteeier". Jeg husker at jeg og venninnen min gikk til skolen. Vi hadde vært på forestilling. Jeg skrek høyt ut til hun at jeg endelig hadde fått hest men hun brydde seg seg ikke stort haha. Jeg ble dødsglad for at jeg endelig hadde fått min egen hest.

Hele våren red jeg han på mange fantastiske turer og koste meg masse med han. Han var utrolig gretten men jeg prøvde å overse det, noe som ikke funket så veldig bra. I Mai ble hesten syk. Han ble noe som heter forfangen. Det er en sykdom som hesten får om den får i seg for mye sukker og hesten får veldig vondt i beina. Han var heldigvis ikke syk så lenge, kun i 18 dager, noe som er helt utrolig da denne sykdommen ofte varer utrolig lenge! Etter at han var syk kunne vi ikke gi han for mye mat, i tilfelle han ble syk igjen, noe som gjorde til at han var mye mer gretten enn han noen gang hadde vært..

Hele sommeren var jeg på maaange lange og herlige turer i skogen. Jeg husker at jeg ofte pleide å gallopere opp en lang sandbakke som er i nærheten av stallen, noe som hesten elsket. Jeg red omtrent hver dag i hele sommerferien og koste meg masse med hesten. Jeg ble ofte utrolig sur på han fordi han la på ørene omtrent når noen bare så på han. Det var utrolig irriterende og jeg mistet mye energi bare på grunn av det.

I September begynte jeg å bli lei. Jeg klarte omtrent ikke å ri han mer fordi han var blitt så vanskelig og jeg kunne nesten ikke ri han med bitt fordi han ikke likte det. Jeg innså at det ikke var noe vits i å ha en hest som jeg ikke hadde noe nytte av å ri. Jeg lærte aldri noe nytt. Å ri med halsring, var ikke noe jeg ville fortsette med. Greit nok, det var artig å ri med halsring men ikke hver dag over lengere tid. Det var ærlig talt dødskjedelig å ri han med halsring når jeg hadde gjort det omtrent hver dag i 10 måneder. Jeg ville få meg ny hest som jeg kunne lære av å ha nytte av å ri. Jeg ville også ha en hest som var hyggelig mot meg. En som ikke kjeftet på meg for hver minste ting jeg gjorde. 


Dette bildet var ett av de siste bildene som ble tatt av oss.

I November tenkte jeg mye på hva jeg skulle gjøre. Hva jeg skulle gjøre uten denne hesten. Jeg tenkte mye på om jeg ble å fortsette å ri. Noen ganger vurderte jeg faktisk å slutte med hest, noe jeg er glad for at jeg ikke gjorde. Jeg var ganske lei av Nubin. Som sagt fikk jeg ikke stort til med han og jeg trivdes faktisk ikke med han. Jeg fant til slutt ut hva jeg skulle gjøre. Jeg syntes ikke det var noe kult, ikke i det hele tatt. Jeg tenkte kun på meg selv og hva som var mitt eget beste. Jeg fant ut at vi skulle avlive hesten. Det var mitt eget valg, og det visste jeg. Siste gang jeg red han, var 12. November og jeg fikk ikke ridd han noe mer før han døde på grunn av at det var veldig hardt over alt. 22. November hadde jeg min siste dag med Skovly Nubin. Vi var og gikk en koselig tur og jeg koset masse med han. Det var utrolig trist å si hade til han og jeg lå å gråt hele kvelden. Ja, jeg visste forsatt at det var mitt eget valg og mamma sa mange ganger til meg at jeg kunne angre om jeg ville, men jeg ville ikke.

23. November var en av de værste dagene i hele mitt liv men ja, jeg valgte det selv. Jeg dro på skolen og det var mange som støttet meg. Jeg dro på besøk til min beste venninne etter skolen og var der nesten hele dagen. Jeg har angret litt i ettertid men jeg mener forsatt at det var det beste for meg selv. Jeg har ridd mye i månedene etter og har trivdes godt med de hestene jeg har ridd. Jeg håper ikke at folk blir sure for det valget jeg tok, fordi hesten var gammel og hadde det egentlig ikke noe bra etter at han var syk.
RIP Skovly Nubin, jeg kommer alltid til å huske deg!♥

(Beklager for forskjellige størrelser på bildene)

30012013

Hei! Har ikke blogget på en stund nå men jeg har i allefall spilt inn svarene til spørsmålsrunden også holder jeg på å skrive ett innlegg som skal ut i morgen mens jeg er på skolen så jeg må kjappe meg og skrive det ferdig. Det handler om hesten min så om du ikke er innteresert så la vær :)))

Skulle bare stikke innom å si i fra så nå skal jeg skrive innlegget ferdig i full fart :D

spørsmålsrunde

Hei! Beklager for at jeg ikke har blogget i det siste men jeg har rett og slett ikke hatt tid eller motivasjon. Nå setter jeg i gang en spørsmålsrunde så er det i allefall noe bra her inne!

Jeg svarer på spørsmålene når jeg har fått inn passe mange spørsmål. Jeg svarer på video og dere kan spørre om hva dere vil. Jeg svarer på nesten alt haha.
ooog jeg tar flere deler med bare noen få spørsmål i hver video. Orker ikke ta alle spørsmålene på en gang, så jeg deler det opp 

Kos dere videre på denne søndagskvelden, det skal i hvertfall jeg! Skal snart på gatekjøkkenet for å hente meg kebab♥♥♥♥♥ 

 

bloggene jeg leser

min hverdagssminke

Hallaballaa

I går blogget jeg ikke fordi jeg ikke hadde tid. Dagen gikk i ett og når jeg endelig kunne slappe av så dro jeg på besøk og jeg hater å sitte å blogge hos venninner så ja, derfor blogget jeg ikke i går.
Tenkte i allfall å vise dere min hverdagssminke i bilder. Orket ikke å lage en video nå fordi jeg bruker hundre år på å redigere og jeg ser ut ikke ut akkurat nå så det får bli til en annen gang. :)

Her er i allefall min hverdagssminke ↓ haha jeg bruker den der pila utrolig mye

Øyenbrynsgele og øyenbrynskniv. Jeg begynner alltid med denne øyenbrynsgelen fra hm og denne øyenbrynskniven som du får kjøpt på dagligvre butikker.

 Concealer fra Viva la Diva. Jeg fortsetter med denne utrolig gode concealeren fra Viva la Diva. Den bruker jeg under øynene, rundt nesen og andre steder jeg vil dekke til. Denne har jeg kjøpt på Cubus for omtrent 80 kroner.

Foundation fra BareMinerals. VERDENS BESTE FOUNDATION!♥ Dette er seriøst den beste foundationen jeg noen gang i hele mitt liv har prøvd. Den dekker alt helt perfekt og det beste med denne er at det ikke kjennes ut som man har på masse sminke. Jeg bruker ikke denne foundationen hver dag, bare når jeg har behov for det. Denne fikk jeg av søstersen men jeg vet at man kan kjøpe den på coverbrands for 300-400 kroner. 

Solpudder fra hm. Haha sminke fra hm er ikke så bra, men denne funker helt greit. Det er et solpudder som jeg påfører litt på kinnbeina. Bruker heller ikke denne hver dag, kun når jeg har behov for det. Denne kostet omtrent 40 kroner. 

Mascara fra Loreal Paris. Helt til slutt vipper jeg øyenvippene mine med denne vippetangen også påfører jeg denne mascaraen fra Loreal Paris. Den lille kosten bruker jeg for å få bort klumper om jeg får det. Denne mascaraen kjøpte jeg på Cubus for omtrent 120 kroner. 

-Hva synes du om slike innlegg? Har du forslag til hva jeg kan blogge om? 

 

vinneren av giveaway

Hallaaa
Nå har jeg typ fem minutter å blogge på, så jeg må være suuuper rask! 

Jeg har da trukket vinneren av giveawayen. Er jo omtrent en måned siden den startet så det var jo perfekt å trekke den NÅ haha nei. Jeg filmet når jeg gjorde det, men den videoen ble borte..
Jeg trakk vinneren med random.org så det er heeeeelt tilfeldig om hvem som vant. Jeg har fortalt til vinneren at hun vant og det virket som om hun ble ganske glad! :D elsker å gjøre folk glade♥

ÆÆÆ tre minutter igjen.... XD

I allefall, her er vinneren! ↓

Besøk bloggen hennes H-E-R

 

Gratulerer så mye til Pernille♥
 

Videoblogg - lite fototips

Her kommer videoen som jeg sa jeg skulle lage! Altfor lenge siden sist jeg hadde videoblogg så det var virkelig på tide

 

videoblogg senere

Hei!

Jeg har jo ikke blogget på mange dager nå og det er enten fordi jeg ikke har hatt tid eller fordi jeg ikke har hatt bilder og blogglyst. Nå er jeg tilbake med bedre blogging (håper jeg i allefall)
I helga var søstersen og tantebarnet mitt på besøk. De bor bare 2 timer unna her hvor jeg bor men jeg har savnet de begge utrolig mye. Jeg var også på overnattningsbesøk hos Mia fra lørdag til søndag og det var som vanlig veldig koselig♥ Ellers har jeg nesten ikke vært i stallen i det siste, så jeg tror jeg må ta meg en tur dit i dag. Det er omtrent 20(!!!) meter til stallen fra huset vårt, så det er veldig tungvint å komme seg fram og tilbake dit hele tiden.. haha, neida. Jeg tror ikke det er 20 meter engang. Er utrolig nært i allefall!

Har forresten akkurat spilt inn en videoblogg til dere. Den er ikke så artig eller noe men jeg følte bare for å lage en video. Det er et tips, faktisk! Jeg viser dere hvordan jeg tar slike bilder ↓

HAHA ikke så spessielt altså, men jeg tenkte at det var på tide med en videoblogg! 

Snakkes senere! ♥

ferdig med tentamen

y0 lizzzm

haha, klarer aldri å si "hei". Det blir så rart på en måte haha. Anywaays, ble ferdig med den skriftlige delen av tentamen for omtrent en time siden og nå holder jeg på med den muntlige delen. Jeg skal ikke framføre før halv to, så da har jeg to timer til å slappe av. Skulle egentlig bare stikke innom for å fortelle dere det, så nå skal jeg fortsette med den muntlige delen, så skal jeg snart springe til butikken å kjøpe mat♥♥♥♥♥♥♥♥♥

søt123
outfit

Hallo!

Skal legge meg hvert øyeblikk. Er sinnsykt trøtt etter en lang dag med forberedende til samisk tentamen også har jeg vært i stallen. 
Slenger inn dagens outfit i allefall 

 

bukse dr.denim   genser cubus   hals cubus

forberedende til samisk tentamen

Flink blogger over here! :D

Nå sitter jeg på skolen å har samisk forberedende tentamen. Vi gjør ikke så mye akkurat nå, så jeg blogger litt. Har ikke så mye å si, ville bare blogge litt. HAHA kleint

slenger inn ett par bilder til dere, så skal jeg jobbe videre med tentamenen! dårlig kvaitet jaa

Peace ooooooooooout

08.01.2013

Hallo!


en uke siden sist shiiit

Ja, bloggingen som jeg skulle bli bedre på, har bare gått rett vest. MEN det er ikke fordi jeg ikke har giddet (jo litt) men det er fordi jeg rett og slett ikke har hatt tid! Dagene mine går i ett nå for tiden og jeg gidder ikke ramse opp hva jeg har gjort siden tirsdag. anywaaaays

Nå sitter jeg med en kopp kakao og spiser frokost. Det er alltid deilig å ha litt ekstra tid på morgenen. Jeg har faktisk ikke begynt å ordne meg enda, men jeg er ikke såååå treig så da går det kanskje greit. Jeg blir hentet klokken 08:20 hver dag, så jeg har ofte god tid om jeg står opp tidlig. Hele høsten sto jeg opp mellom 07:45 og 08:15 hehehe. Ja, men det skal vi ikke snakke om. Jeg har i allefall blitt bedre på å presse meg opp om morgenen for og heller stå opp tidlig og ha god tid enn å sove lenge og stresse.  

kort innlegg.... Slenger inn noe søte bilder i allefall ↓♥♥♥♥♥♥

mine nyttårsfortsetter

nå er det lenge siden jeg har blogget men nå starter jeg opp igjen! Jeg har rett og slett glemt bloggen. Det har jo vært jul- og nyttårsaften og jeg har reist hit og dit i julen så jeg har heller ikke hatt tid til å blogge.
Jeg har sett at det har vært mange bloggere som har skrevet sine nyttårsfortsetter og da tenkte jeg å gjøre det samme! Jeg har ganske mange og jeg har faktisk de som bakgrunn på telefonen sånn at jeg skal huske å gjøre de. haha, smart hææ? Her har dere i allefall mine nyttårsfortsetter ↓

♥ spise sunnere. Jeg må seriøst begynne å spise sunnere om jeg skal overleve! Jeg spiser så mye dritt hele tiden og jeg er ofte veldig slapp fordi jeg ikke får i meg nok energi.

♥ godteri kun i helgene. Dette har jeg sagt til meg selv maaaange ganger men nå, nå skjer det. Jeg skal kun spise godteri i helgene. Jeg må bli sunnere som sagt og da må jeg kutte ned godteriet.

♥ begynne å trene mere. Hvertfall styrke. Jeg skal få en bra kropp som jeg skal være fornøyd med og den kroppen har jeg ikke nå. Jeg trener utrolig sjeldent men nå skal jeg begynne å trene styrke for å bygge opp muskler.

♥ kjøpe ny hest. Kanskje ikke et nyttårsfortsett men jeg skal kjøpe ny hest i løpet av våren. Etter at vi måtte ta livet av hesten jeg hadde, har jeg ikke gjort stort på fritiden. Jeg er i stallen og låner hester og sånt, men det blir ikke det samme. Jeg holder på å leite etter ny hest og jeg gleder meg til å få en hest som jeg kan ri så ofte jeg vil og gjøre hva jeg vil med!

min gamle hest ♥♥

være mer med venner. Å være sosial er noe jeg ikke er. Jeg sitter ofte på dataen eller så er jeg i stallen. Jeg savner å være med venner men nå skal jeg være mer med de å vise at jeg setter pris på de vennene jeg har!

pusse tennene oftere og nøyere. I det siste har jeg vært veeldig sløv med å pusse tennene morgen og kveld. Jeg har merket at tennene mine har mistet mer og mer hvitfarge men nå skal de bli fine igjen!

ha et ryddig rom hele tiden. Jeg er veeldig flink på og rote men jeg er ikke like flink å rydde. Når jeg tar av meg klærne så skal jeg brette de å sette de i skuffen for det er så utrivelig å være på rommet når det ligger masse klær på rommet!

 bli flinkere på skolen. Jeg er enormt sløv på å lese til prøver å gjøre innleveringer ordentlig men nå skal jeg begynne å ta skolen mer seriøst.

 bli mer positiv. Tenke mer positivt, rett og slett! Jeg er utrolig negativ og tenker hele tiden at ting ikke kommer til å gå bra.
♥ blogge oftere og bedere. Jeg er kjempe glad i å blogge men det er bare det å få motivasjon til det. Jeg elsker å ta bilder og videoer så bloggingen framover håper jeg blir bedere!

tenke to ganger før jeg kjøper noe. Jeg kjøper ekstremt mye tull som jeg egentlig ikke har bruk for så jeg skal tenke over om jeg kommer til å bruke tingen før jeg kjøper den.

spare penger. Når jeg får penger så føler jeg at jeg må bruke de opp fortest mulig, men jeg skal kjøpe en søt sparebørse som jeg skal sette penger på og de skal ligge der lengere enn to dager.

drikke mere vann. Jeg drikker veldig lite vann og det er nok en av grunnene til at håret mitt ikke vokser like fort som det burde gjort. Jeg drikker utrolig mye saft og brus men nå skal det byttes ut med vann! 

 

- Hva synes du om mine nyttårsfortsetter? Har du noen nyttårsfortsetter?